Postbus 9 2396 ZG Koudekerk a/d Rijn
(E) info@ohm-electrocare.nl
Home Contact Stralingsproducten webshop
Stralingsadvies Stralingsproducten
home › Gezonde binnenlucht

Gezonde binnenlucht, van cruciaal belang voor onze gezondheid

Gezonde lucht, van groot belang!

Gemiddeld brengt de mens ongeveer 90% van zijn tijd binnen door en per dag halen wij gemiddeld 20.000 keer adem. De kwaliteit van lucht is in grote mate bepalend hoe wij functioneren thuis, op school of op het werk en hoe gezond wij zijn.

Hoe ervaart u de lucht kwaliteit bij u thuis of op het werk? Vergelijkt u dat eens met een bos of het strand?

In onze inmiddels goed geïsoleerde woonhuizen en kantoorpanden wordt doorgaans zeer matig of niet geventileerd, terwijl het zelfreinigende vermogen van de binnenlucht door elektrostatische oplading  ernstig wordt aangetast. Het gevolg is dat stof, gifstoffen en luchtjes in de lucht blijven 'hangen' en dus letterlijk smog veroorzaken.Met gezondheidsklachten tot gevolg.  Lees meer over het belang van binnenluchtkwaliteit

 Bekijk hier het filmpje over luchtkwaliteit

Klachten

Als gevolgen van slechte lucht worden vaak genoemd:

  • Concentratiestoornissen
  • Vermoeidheid
  • Nerveus gedrag
  • Prikkelbaarheid en stressgevoeligheid

Pak de oorzaken aan:

We kunnen de luchtkwaliteit verbeteren door meer te ventileren en tegelijjkertijd het zelfrenigende vermogen van de binnenlucht vergroten door de statische oplading te voorkomen.

Ventileren; Goed ventileren verbetert de kwaliteit van de binnenlucht mits de buitenlucht van goede kwaliteit is. Bij mechanische ventilatie worden dan vaak filters toegepast. De filters moeten dan van goede kwaliteit zijn en op tijd worden vervangen. Als mechanische ventilatie ontbreekt, dan kun je roosters, ramen of deuren tegen elkaar open zetten. Bij een slechte kwaliteit buitenlucht (bijv. nabij snelwegen of in een drukke binnenstad) helpt dat dan niet of nauwelijks.

Zelfreinigend vermogen van de lucht vergroten; in een gezonde en frisse lucht reinigt de lucht zich zelf doordat verontreinigende deeltjes (bijv. fijnstof) elkaar aantrekken en dan door hun gewicht naar de grond zakken, zodat wij ze niet inademen. Elektrostatische oplading, oa, veroorzaakt door alle moderne elektronische apparatuur en grote hoeveelheden elektrische aanslutingen, stopt dat proces van zelfreiniging.

De Duitse uitvinder (Winfrid Dochow) heeft een praktische oplossing, de memoniserCombi, ontwikkeld die elektrisch oplading van de ruimte en lucht zeer sterk vermindert. Daardoor wordt de lucht weer natuurlijk en fris. In wetenschappelijke metingen en ook o.a. in woonhuizen, scholen, bedrijven is een kwaliteitverbetering van tussen de 30 en 70% vastgesteld.

En minstens zo belangrijk: er zijn veel tevreden gebruikers, waaronder mensen met astma, hooikoorts, COPD en MCS die er baat bij hebben.

"Rick: Ik ben al meer dan 25 jaar extreme last van luchtverontreiniging, de specialisten noemen dat Meervoudig Chemische Sensitiviteit (MCS). Eigenlijk hielp tot voor kort alleen het opzeten van een gasmasker (dag en nacht!), maar dat kun je nauwelijks leven noemen. Via een bekende binnenklimaat wetenschapper werd ik op de memoniserCombi gewezen. Ik heb al zoveel zonder resultaat uitgeprobeerd in mijn leven, dat ik eerlijk gezegd zeer sceptisch was. Ik maakte om te testen een afspraak in een met de memoniserCombi uitgerust woonhuis. Het resultaat was direct ongekend! De stress in mijn lichaam verdween meteen en ik kon weer denken en ik kreeg weer energie! Natuurlijk heb ik er één mee naar huis genomen om het daar langer te proberen. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven, maar zo'n apparaatje in het stopcontact heeft mij mijn leven weer terug gegeven!"

 Meer informatie over Memon click hier.